top of page

Trafficking på 60 sekunder

 

 

Kvinder og unge piger fristes af falske tilbud om en bedre tilværelse. De lokkes af jobannoncer, en tante i udlandet eller tager på egen hånd af sted i desperation for at finde en ny og bedre tilværelse. I filmen nedenfor er typiske tekster fra ”fristende annoncer” benyttet og på ca. 60 sekunder ser du, hvad der gemmer sig bag de finde ord – trafficking.

Kvinder kan i deres hjemlande være i en situation med alvorlig økonomisk modgang, hvor de måske skal brødføde små børn, skrantende forældre eller en bror eller en søster samtidig med, at de unge kvinder ofte har baggrund i stor ensomhed, fx grundet misbrug, et liv på børnehjem, forældrenes alkoholisme, incest eller alvorlige psykiske problemer.

 

Derfor kan det være fristende at forlade hjemlandet og søge lykken i et fremmed land i Vesteuropa i håbet om at få et velbetalt job, fx som husholderske, danser i underholdningsbranchen eller måske skuespiller. Mange af kvinderne tror, at de ved hvilke farer, der kan være i udlandet – og de er overbevist om, at de sagtens kan håndtere disse. Derfor tager kvinderne tit frivilligt af sted og gerne med støtte fra familien.

 

Derfor er det bydende nødvendigt, at kvinder og piger allerede i deres hjemlande bliver hjulpet til at forstå, at deres forventninger kan være ganske fjernt fra virkeligheden.

bottom of page