top of page

Events i Danmark

Events - seneste 2018 -´19

NEWLIVES lancerede i oktober  2018 en kampagne kaldet "The Voiceless Women"

 

Det internationale site www.trafficking.eu blev opdateret med 10 nye internationale NGOér placeret rundt i Europa. Sitet er et  engelsksproget informationssite om menneskehandel.

 

Der kom også en advarsel til unge kvinder, der kan være potentielle ofre for kvindehandel, oversat til 16 forskellige sprog fra de lande, der typisk er "leverandører" af kvinder og piger til sex industrien. Advarslen har overskriften "If it seems to be easy, it might be too dangerous for you! "

 

Samtidig lancerede NEWLIVES i samarbejde med filmselskabet UITCH ISRATCH filmen "The Voiceless Women". Filmen lanceredes flere Europæiske lande samtidigt med deltagelse af 10 Europæiske NGO´er. Filmen kom på skærmen i lande som Italien, England, Bulgarien, Slovenien, Cypern og Finland foruden et par baltiske lande.

 

Filmen har i 2019 vundet flere priser, herunder Danmarks Bedste Reklamefilm 2019 og en pris på CANNES FILM FESTIVAL 2019 samt priser i USA og EU.

The Voiceless Women er en barsk kortfilm, der handler om, at sexkøberne på internettet kan bedømme den prostituerede, som om hun er en "bøf" på en restaurant. Se filmen her.

GØR-DET-SELV-KAMPAGNE - Året rundt kan du selv gøre en personlig indsats.

 

Print nogle plakater ud og tag en tur rundt i byens mange caféer. Spørg om du i anledning af din interesse i at bekæmpe menneskehandel må hænge denne plakat op. Det kan være på herretoilettet eller inde i selve cafeen. På den måde kan cafeen også hjælpe til med at gøre sit publikum opmærksom på, at f.eks. kvindehandel fortsat er et problem også i Danmark

 

Vi ved erfaringsmæssigt, at mange caféer siger ja.

 

Uanset året - du kan selv personligt gøre en forskel ved at bringe plakaterne i spil, så det danske folk kan få syn for sagen ved at se plakaten "Livet som handlet kvinde".

 

Plakaterne kan downloades fra linket  her eller direkte klik billedet til højre.

Aktivitet fra politikernes side 

 

Så sent som i 2017 afholdt Folketinget en høring, hvor Menneskehandel blev drøftet af ministre, udvalgsformænd, sociale organisationer og myndigheder herunder Center mod Menneskehandel.

 

Mange betonede at tæt samarbejde på tværs af sektorer er et yderst vigtigt element for at kunne hjælpe ofre, bekæmpe bagmænd og forebygge menneskehandel. 

 

Hvis du vil vide, hvad der senest rørte på sig i politikerkredse omkring menneskehandel i Danmark, så se hele høringen på vedlagte link her 

EU Anti-trafficking dag - print ud og hæng op i dit nærområde! Klik billedet for download!

bottom of page