top of page

Ofrenes historier

 

Tre typiske historier
Følgende historier er alle baseret på autentiske hændelser og skal medvirke til at give et indtryk af kvindernes typiske historier. Men der findes både mindre slemme og meget værre historier. Nedenstående er blot eksempler.


Maja, der kommer fra et sted i Litauen, er blevet misbrugt gennem hele sit liv

Næsten hele sit liv er Maja blevet misbrugt. Først blev hun misbrugt af en af hendes naboer til hendes familie. Senere var der nogle klassekammerater, som misbrugte hende. Til sidst endte hun med at blive misbrugt af menneskehandlere i Danmark.

 

Maja og hendes søstre blev forladt af deres mor, da Maja var seks år gammel. Hun blev efterladt sammen med en alkoholisk far. Hun blev voldtaget af familiens nabo. Hun blev gravid og fødte sit barn, som myndighederne kort tid efter fjernede fra hende.

 

Maja blev derefter sendt til en kostskole, hvor hun blev udnyttet af andre studerende, der solgte hende til mænd. Maja har i den forbindelse aldrig set nogen penge. I juli 2004 blev hun solgt til menneskehandlere, der fragtede hende til Danmark, hvor hun blev installeret og låst inde i et bordel. For Maja var den danske hverdag i bordellerne det rene helvede. Hun oplevede trusler mod sit liv med en pistol, oplevede dagligt misbrug og regelmæssig voldtægt. Truslerne og volden blev til hverdag for hende.

 

En dag blev Maja pludseligt befriet fra bordellet af politiet, idet to piger, der selv havde været slaver i bordellerne, undslap og tog kontakt til politiet. Maja besluttede, at hun ville hjem til sin landsby. Kort efter, at Maja ankom til lufthavnen i Litauen, blev hun trukket til side af en menneskehandler, der ventede på hende.

 

I fire uger blev Maja holdt fanget i Litauen, indtil manden, der fangede hende, havde fundet en ny køber. Maja blev derefter sendt til et tysk bordel, hvor det hele begyndte igen. Her blev hun udsat for så megen vold, at politiet til sidst blev tilkaldt af naboer, der hørte det hele, og hun blev løsladt igen. I dag er Maja i konstant bevægelse fra sted til sted, mens hun vidner i sager mod menneskehandlere.

 

Indtil retssagerne er overstået, kan hun ikke komme videre med sit liv eller genetablere kontakten med hendes søn. Maja var sexslave i de europæiske byer og hun er stadig på flugt i forsøget på at undslippe hendes menneskehandlere.

 

 

Diana: bedøvet, bortført og voldtaget

20-årige Diana blev bedøvet, kidnappet og voldtaget, før hun endte på gaderne i København. Diana var en 20-årig kvinde fra Tjekkiet. Hun havde ingen uddannelse. Hun var ugift og havde ingen børn. Hun boede hjemme hos sin mor og i løbet af dagen arbejdede hun som en dygtig syerske på en fabrik.

 

En dag på vej hjem fra arbejde mødte hun en sød fyr, som inviterede hende til en drink på hendes favoritbar. Uden Diana så det, kom fyren et lægemiddel i Dianas drink. Snart fik hun det dårligt og manden tilbød at køre hende hjem. Men i stedet for at køre hende hjem, kørte han hende til en anden by, hvor han overleverede hende til et tjekkisk par.

 

Derfra tog parret Diana til en anden by, og de fortalte hende undervejs, at de nu ejede hende. Efterfølgende blev Diana låst inde og udlejet til prostitution. Parret truede hende med, at de ville få hendes familie dræbt, hvis hun forsøgte at komme fri. En dag blev hun anholdt af politiet. Men på grund af hendes frygt for trusler mod hendes familie, turde hun ikke afsløre noget. I stedet blev hun hurtigt løsladt og hurtigt samlet op af parret igen.

 

De transporterede derefter Diana til Norge, hvor hun igen blev låst inde og tvunget ind i prostitution på gaden. I Norge blev hun ofte voldtaget af kunderne og hun var altid under opsyn af parret. Hun fik frataget alle penge efter de seksuelle job. Hun blev desuden nægtet mulighed for at komme i kontakt med andre. Hun var en slave, indtil hendes sponsorer mente, at hun havde tjent nok.

 

Efter nogen tid tog parret Diana til Danmark og her gentog historien sig selv igen. Endelig lykkedes det for Diana at flygte fra hendes menneskehandlere i Danmark. Hun kontaktede politiet, der tog hende til et sikkert sted for handlede kvinder. Diana var en slave i Danmark. Alene og misbrugt hver dag.

 

 

Kidnappet i Nigeria

I hele tre måneder blev Nancy holdt i fangenskab af sin kidnapper. Oprindelig var det én af kidnapperens venner, som solgte hende til menneskehandlere i Europa. Hun arbejdede indtil for nylig som gadeprostitueret i København.

 

Nancys historie starter som forældreløs i en alder af 10 år. Hun blev opfostret af onkler og tanter, der i hele hendes opvækst holdt hende som husslave. Samtidig blev hun seksuelt misbrugt af en ven af huset. Han fortalte hende, at han ville dræbe hende, hvis hun fortalte om misbruget til andre.

 

Som 16-årig fik hun job på en lille cafe. Her mødte hun en mand, som hun besøgte i hans hjem. Han voldtog hende flere gange samtidig med, at han holdt hende fanget som husslave i cirka tre måneder. En af mandens venner fortalte Nancy, at han kunne hjælpe hende til at komme fri og flytte med ham til Europa. Nancy var ikke klar over, at de to venner arbejdede sammen. Derfor tænkte hun, at lykken endelig kom til hende.

 

”Det er nemt at finde arbejde i Europa”, sagde den nye ven, som meget hurtigt sendte Nancy til Oslo i Norge. Da hun ankom til Oslo, fik hun fortalt, at hun havde oppebåret en gæld på 25.000 euro for transport, papirer og diverse ophold undervejs. Gælden skulle betales straks, og den eneste måde, hun kunne få fat i så mange penge, var ved at have sex med fremmede mænd hver aften. Sådan blev hun tvunget ind i prostitution.

 

Nancy, der i dag er 22 år, undslap hendes menneskehandlere i Oslo og hendes flugt endte i København. Men hun havde ingen penge. På gaderne i Københavns centrum blev hun hurtigt spottet af den nigerianske "Madame", som blev Nancys nye "boss". Denne krævede 50 procent af Nancys indtjening, mens hun arbejdede for ”Madame”. Ved et tilfælde blev Nancy spottet af politiet og kom på krisecenter.

 

Nu er hun på vej hjem til hendes hjemland. Hun har ingen familie og kan kun se frem til udsigtsløs fattigdom. Og måske en ny bagmand!

bottom of page