top of page

Fysiske og psykiske skader

Når man taler om trafficking, sker der i udpræget grad krænkelser af menneskerettigheder, som kan have meget alvorlige konsekvenser for offeret. Socialrådgivere og hjælpearbejdere i krisecentre, der arbejder med ofrene, skal derfor være opmærksomme på de alvorlige og individuelle sundhedsmæssige konsekvenser, der skyldes trafficking.

 

Kvinder, der er blevet handlet, kan lide af alvorlige fysiske og psykiske problemer og i visse tilfælde også af sult. Fysiske skader kan fx omfatte brækkede knogler, hjernerystelse, blå mærker, forbrændinger eller andre skader efter overfald. Nogle af disse alvorlige skader kan forårsage varige helbredsproblemer og kræve langvarig behandling.

 

Kvinder, der er blevet handlet, har ofte, over en lang periode, været udsat for mange overgreb. Derfor kan disse kvinder lide under de samme sundhedsmæssige konsekvenser, som ofrene for langvarig tortur er plaget af.

 

Seksuelle overgreb

Seksuelle overgreb er en voldsom traumatisk oplevelse for offeret, der påvirker offeret fysisk og følelsesmæssigt. Seksuelle overgreb er enhver seksuel aktivitet mellem to eller flere personer, hvor mindst én person er involveret mod hans eller hendes vilje.

 

Den seksuelle aktivitet, der er forbundet med et overgreb, kan indeholde mange forskellige ubehageligheder, fx uønskede begramsninger, ydmygelser eller tvungen samleje, oralsex, analsex eller penetration med en genstand.

 

Ofrene stilles ofte til rådighed af bagmænd, der presser kvinderne til at deltage i seksuelle aktiviteter med trusler, bestikkelse, grov manipulation eller mens kvinden er påvirket af alkohol eller narkotika. De seksuelle overgreb forårsager, at kvinderne oplever en række fysiske konsekvenser og følelsesmæssige reaktioner, herunder alvorlig stress og depression.

 

Det kan tage mange år at blive rask igen efter have været offer for kvindehandel, hvis det da nogensinde lykkes for kvinderne at komme videre i livet.

bottom of page