top of page

Julie Rosenstand Ølgaard

Skuespiller

Kan du nævne tre ord, du forbinder med menneskehandel? 

 

  • Umenneskeligt

  • Grusomt

  • Slaveri

 

 

Hvad, synes du, Danmark kan gøre for at forhindre udvikling af menneskehandel? 

 

Human trafficking er det mest nederdrægtige og inhumane, der findes. Det må og skal stoppe NU og det er derfor så vigtigt, at vi står sammen og gør en indsats. Vi må stoppe de monstre, der står bag handlen med kvinder og børn, og ikke bare lukke øjnene og tro, at problemerne forsvinder af sig selv. Det er ethvert menneskes ret at være herre over sit eget liv, men disse børn og kvinder er blevet berøvet alle rettigheder. Det kan simpelthen ikke passe. Der må være nok medmenneskelighed og omsorg i os alle til, at vi på ingen måde kan eller vil lade dette ske.

 

Især i et land som Danmark, hvor vi har alle muligheder og ingen burde kunne leve sådan - det burde slet ikke være muligt, for det er SÅ umenneskeligt. Jeg vil gøre alt, hvad der står i min magt for at stoppe det. Endelig er der med NEWLIVES nogen, der har besluttet sig for at gå forrest i kampen, og jeg vil gå side om side med dem og tage kampen op. Ingen må tvinges til at leve sådan et liv! Vi må derfor gøre, hvad der skal til for at skabe opmærksomhed omkring, at det foregår - hver dag - også i Danmark.

 

For først, når folk stopper med at købe handlede kvinder og forstår, at dette er kvinder, der dagligt bliver tæsket, voldtaget og truet på livet, så vil vi kunne komme menneskehandel til livs.

 

Så hvis du ser eller hører noget, der virker forkert - så reager - gør noget. Tænk hvis det var din egen datter, kone eller søster!

 

 

Hvad, tror du, er de vigtigste udfordringer omkring menneskehandel i Danmark? 

 

Jeg tror desværre, at den største udfordring for at komme menneskehandel i Danmark til livs er, at folk desværre har en tendens til at lukke øjenene og kigge den anden vej - og bilde sig selv ind, at det ikke er noget, de skal blande sig i og så bare forsætte med deres normale liv.

 

Vi bliver nødt til at forstå, at kvinder bliver handlet som slaver HVER DAG - her i Danmark - og for at komme det til livs kræver det, at vi tør kigge ud over vores egen næsetip og faktisk gøre noget aktivt. Når jeg tænker på alle de kvinder, der lever i det helvede hver eneste dag, og hvor magtsløse de må føle sig, så giver det mig viljen og styrken til at finde en løsning - for den MÅ findes! 

bottom of page