top of page
ANJA DALHOFF

Instruktør Anja Dalhoff er uddannet fra Den Danske Filmskole i 1984 som filmfotograf og har siden levet af at lave dokumentarfilm. Fra 1987 har hun arbejdet som instruktør. Hun har primært arbejdet med produktioner til TV2, DR, Det Danske Filminstitut, ministerier og fonde.

Hun har modtaget en Robert Pris for bedste dokumentarfilm i Danmark i 1992 for filmen "En skæv start". I 2000 fik hun førsteprisen på Havana Filmfestival for "Drengen der ville være Bjørn", i 2009 fik hun Europas Kvinders Pris for hendes arbejde med Trafficking-film.

 

I 2005 startede Anja Dalhoff filmselskabet Danish Doc Production ApS, der arbejder med at producere dokumentarfilm. Det er primært film med sociale eller antropologiske emner.

 

Instruktøren tager gerne ud til events, viser filmen og fortæller om emnet og baggrunden for projektet.

“DANSEN MED MONICA”

 

"Dansen med Monica" er et portræt af en colombiansk, prostitueret kvinde. Hun har oplevet at blive solgt til tre lande - Spanien, Japan og Danmark.

 

Som noget helt unikt har hun selv filmet sit liv gennem 25 år.

Indespærret i et privat hus i Hurup og fra et bordel i københavn dokumenterer hun forholdene i Danmark og ligeså beskrives forholdene i Japan med kvinder solgt til hvid slavehandel.

 

Fra 2010 til 2017 følges hun af instruktøren Anja Dalhoff, som dokumenterer Monicas baggrund I Colombia og hendes kamp for at slippe ud af prostitution og udnyttelse.

 

Varighed 74 minutter.

 

Se trailer her.

 

Se mere på www.danishdoc.com

ET LIV EFTER TRAFFICKING/Instruktør Anja Dalhoff/2013

 

En dokumentarfilm om kvinden Joy, der vender hjem til Nigeria efter at have været handlet til prostitution i Europa.

 

Joy handles til prostitution i Danmark i 2006. I lufthavnen anholdes hun af politiet for besiddelse af et falsk pas. Efter 8 måneder i fængsel deporteres hun tilbage til Nigeria. Joy filmes igen i 2011 og 2012 og filmen viser hendes kamp for at blive en selvstændig kvinde. Med støtte fra NGO’en HopeNow starter hun en lille sybutik og er enlig mor til tre børn. På trods af massive udfordringer i Benin City lykkes det Joy at skabe en værdig tilværelse, hvor hun for første gang selv kan bestemme over sit liv.

 

Produktionsår 2006-2013.

Varighed 52 min.

Originalsprog engelsk.

Danske undertekster.

 

Filmen kan købes som DVD : 

http://www.danishdoc.dk

 

Trailer :

www.danishdoc.dk

 

Kontakt : 

info@danishdoc.dk

MISTANKE OM MENNESKEHANDEL/ instruktør Anja Dalhoff.

 

En undervisningsfilm produceret for Center mod Menneskehandel, der sætter fokus på menneskehandel til sexindustrien, til tvangsarbejde og på handel med organer. Filmen illustrerer via konkrete eksempler den afgørende rolle, som sundhedsfaglige personer spiller i forhold til at identificere og hjælpe potentielle ofre for menneskehandel i Danmark.

 

Filmens formål er at oplyse sundhedsfaglige personer om symptomer og tegn på menneskehandel. Via en række konkrete eksempler gives der i filmen anvisninger på, hvordan man som sundhedsprofessionel kan håndtere det direkte møde med et potentielt offer for menneskehandel og sikre, at personen får den rette assistance, beskyttelse og hjælp.

 

Varighed: 25 min

Produktionsår: 2011

Originalsprog: Dansk

Filmen kan ses på vimeo :

www.vimeo.com/24716911

 

KIDNEY ON ICE / Instruktør Anja Dalhoff /2008

 

KIDNEY ON ICE handler om illegal organhandel i Europa og om de komplekse problematikker, der knytter sig hertil. Anja Dalhoff fortæller historien om to moldaviske mænd, der har solgt en nyre og om to danske nyrepatienter, der begge venter desperat på en nyretransplantation.

 

Produktionsår 2008.

Varighed 52 min.

Danske og engelske undertekster.

Originalsprog: Rumænsk, spansk og dansk.

 

Link til at se filmen :

http://jman.tv

 

Filmen kan også købes som DVD hos:

www.danishdoc.dk

 

AFFECTED FOR LIFE / Instruktør Anja Dalhoff / 2009

 

AFFECTED FOR LIFE er produceret i samarbejde med UNODC’s Anti-Human Trafficking and Migrant Smuggling Unit. Filmen er målrettet fagfolk som jurister, advokater, offentlige anklagere, dommere etc, men kan også bruges af et bredere publikum af NGO’er og andre, fx sociale myndigheder, der arbejder med forskellige aspekter af menneskehandel.

 

I filmen præsenteres en række ofre for trafficking, hvis udtalelser danner baggrund for en mere generel forståelse af de mange facetter af menneskehandel og smugling. Filmen beskriver selve processen omkring handel med mennesker og gennemgår metodisk de forskellige temaer, der knytter sig til dette.

 

Filmen kan ses på UNODOC’s hjemmeside:

http://www.unodc.org/

NÅR MÅNEN ER SORT/instruktør Anja Dalhoff/2007

 

Fra Istedgade i København til Lagos i Nigeria følger vi den stærke og autentiske beretning om to unge kvinders skæbne. I unikke interviews fortæller kvinderne deres historie. Af frygt for repressalier fra bagmænd, der ikke viger for hverken vold eller mord, er det aldrig tidligere lykkedes at dokumentere de nigerianske kvinders gruopvækkende virkelighed. ”I’d rather eat sand in Nigeria, than work in the streets of Copenhagen”, lyder det fra en af filmens hovedpersoner om hendes traumatiske oplevelser i det danske samfund.

 

Efterfølgende viser filmen kvinden Joy, som deporteres tilbage til Nigeria, hvor hun efterlades tomhændet og uden støtte. Denne film følges op af filmen ”Et liv efter Trafficking”, hvor vi genser Joy i 2011-2013.

 

Filmen kan ses på VOD, hvor den ligger i distribution hos Journeyman Pictures under titlen Trapped.

http://jman.tv

 

Eller den kan købes som DVD:

http://www.danishdoc.dk

bottom of page