top of page

Anders Stjernholm

Komiker, tv-vært, journalist

Kan du nævne tre ord, du forbinder med menneskehandel? 

 

  • Slaveri. For det er det. Muligvis lavtlønnet - men stadig slaveri, fordi handlede mennesker ikke er frie.

  • Frihedsberøvelse. Det her er ikke menneskesmugling, som er en kriminel handling, jeg kan forstå i en vis udstrækning. Her gør handlerne ikke den handlede person nogen tjeneste.

  • Penge. Ulækre penge. Som nogle mennesker åbenbart tjener uden skrubler. Det er vigtigt, at vi som samfund siger fra over for sådan et menneskesyn.

 

 

Hvad, synes du, Danmark kan gøre for at forhindre udvikling af menneskehandel? 

 

Vi skal ændre reglerne for prostitutionsmarkedet. Og vores indstilling til prostituerede. Legalisér og normalisér, hvad prostituerede laver. Så bliver det langt nemmere at se branchens brodne kar. Hvis en luderkunde kan tillade sig at gå til myndighederne og sige: "Jeg frygter, jeg har set et trafficking-offer", uden han behøver at frygte nogle juridiske eller etiske konsekvenser for sig selv, vil disse kvinder have en langt større chance for at få hjælp.

 

 

Hvad, tror du, er de vigtigste udfordringer omkring menneskehandel i Danmark? 

 

Vi er et af de lande, der er længst med monitorering af prostitutionsmarkedet. Vi har chancen for at blive foregangsland og fastlægge nogle metoder, andre kan følge. Men de sidste skridt kræver, at vi lægger tabuet omkring købesex på hylden, indser at vi aldrig kan stoppe det - og så hjælper alle prostituerede med at rense deres branche. På den måde finder vi også trafficking-ofrene.

bottom of page