top of page

Kan du nævne tre ord, du for binder med menneskehandel? 

 

  • Slaveri

  • Grusomhed

  • Magtesløshed

 

 

Hvad, synes du, Danmark kan gøre for at forhindre udvikling af menneskehandel? 

 

Danmark skal prioritere kampen mod menneskehandel højt. Det er forfærdeligt og absurd, at slaveri får lov at foregå i vores civiliserede smørhul af et land. Danmark skal hjælpe og beskytte ofrene for menneskehandel, langt mere end i dag. Handlede kvinder, der står frem med oplysninger om deres bagmænd, skal have øjeblikkeligt asyl, beskyttes og hjælpes i gang med et nyt liv.

 

Danmark skal samarbejde internationalt og forfølge bagmændene. Der skal ikke være nogen tvivl om, at vi i Danmark ikke tolererer menneskehandel. Og så skal danske mænd tage skyklapperne af og tage ansvar for deres handlinger. Det kan altså ikke være så svært at lure, om en kvinde muligvis er handlet.

 

 

Hvad, tror du, er de vigtigste udfordringer omkring menneskehandel i Danmark? 

 

Jeg tror, at de sejlivede myter, der knytter sig til prostitution, er en af de største forhindringer. Myten om den lykkelige luder og velfærdsflygtninge lever stadig i bedste velgående og bliver hevet op ad hatten, hver gang der er optræk til en seriøs debat om emnet. Der er en tendens til at fralægge sig ansvaret ved hjælp af den behagelige ide om den lykkelige luder.

 

Men når vi snakker menneskehandel, så snakker vi altså om kvinder, der er blevet snydt, tortureret, truet på deres børn og egne liv for at sprede ben for danske mænd under tvang.

En stor udfordring er at komme igennem til den brede befolkning med oplysning og viden om emnet.

Lærke Winther

Skuespiller

bottom of page