top of page

Sarah-Sofie Boussnina

Skuespiller

Kan du nævne tre ord, du forbinder med menneskehandel? 

 

  • Skam

  • Traumatisering

  • Angst

 

 

Hvad, synes du, Danmark kan gøre for at forhindre udvikling af menneskehandel? 

 

Beskyttelse af ofrene. Ofrenes historier er på grund af traumatiske oplevelser ofte svære at få fortalt og dermed kan beslutningen om, hvorvidt der er tale om menneskehandel, blive svær for domstolen at træffe. Eventuelle nye lovændringer, der sikrer ofrene og som kan holde dem i sikkerhed fra bagmænd.

 

 

Hvad, tror du, er de vigtigste udfordringer omkring menneskehandel i Danmark? 

 

Først og fremmest synes jeg, at Danmark skal sikre, at ofrene for menneskehandel ikke bliver sendt ud af landet med risiko for repressalier og ikke skal behandle ofret som en kriminel.

 

Hvis der med de eksisterende love ikke er mulighed for at give ofrene opholdstilladelse eller asyl, men i stedet kun tilbyde dem en sølle reflektionsperiode, så må der ændres i loven.

 

Det er vigtigt, at Danmark oftere hjælper de udsatte  og udadtil viser, at menneskehandel ikke er acceptabelt her. Derudover synes jeg også, at indsatsen over for bagmændene skal forstærkes og der skal skabes et større fokus på problematikken herhjemme. Mange er uvidende omkring, hvor voksende den type kriminalitet med menneskehandel reelt set er. EU-landene må stå sammen i kampen om at stoppe menneskehandlen.

 

bottom of page