top of page

Tatoo Liz

Tatovør

Kan du nævne tre ord, du forbinder med menneskehandel? 

 

  • Sorte kvinder

  • Prostitution

  • Udenlandske bagmænd

 

 

Hvad, synes du, Danmark kan gøre for at forhindre udvikling af menneskehandel? 

 

Oplysningskampagner i forbindelse med prostitution. Direkte indsats på gader og i bordeller. Hårde straffe til bagmænd. Evt. fratage bagmænd deres sociale ydelser, hvis de modtager sådanne, fratage dem opholdstilladelser/statsborgerskab og øjeblikkelig strafudmåling og –afsoning. Det skal IKKE kunne betale sig.

 

Og vi skal sende klare politiske signaler til de lande, hvor man ved, at der typisk kommer kvinder fra. Vi skal sørge for hjælp til, at kvinderne kan komme sikkert tilbage og evt. give dem økonomisk/støttende opstart af f.eks. egen virksomhed i landet eller via frivillige hjælpeorganisationer. Tit og ofte skal der ikke meget til for at give et menneske en ny start på livet.

 

 

Hvad, tror du, er de vigtigste udfordringer omkring menneskehandel i Danmark? 

 

Jeg tror, at der skal en langvarig målrettet indsats til. Øremærke midler og afsætte mere mandskab og værktøjer til overvågningen og efterforskningen, især i de udsatte områder, hvor man ved, at de stakkels mennesker typisk bliver udnyttet.

 

Jeg tror, at der er for lidt politi, uniformeret såvel som civilt, til at klare alle områder, enten det er på landet eller i byerne. Jeg tror også, at på sigt vil det at give strenge straffe og hurtigdomme til dem, man pågriber, sende et signal om, at vi i Danmark IKKE accepterer menneskehandel og at det IKKE kan betale sig.

 

Først og fremmest skal grænseovergange og luftveje rustes bedre til at ”spotte” indsmuglede kvinder. Udfordringen er nok at finde de kvinder, der ikke er synlige på de udsatte steder, men som gemmes i mindre byer. Der skal nok også sættes ind på at skabe en holdningsændring hos de, som køber sex hos prostituerede - også i landområder, hvor det nok er mere almindeligt, end vi går og tror.

 

Fokus og midler må være løsningen.

 

bottom of page